Nieuws

Vacature vastgoedbediende - Office Manager - Momentum Vastgoed
09-04-2024
VACATURE: Fulltime vastgoedbediende - Office Manager
Do you love real estate and are you the friendly voice who welcomes every customer? Are you the administrative concrete to our team? Are you the one who’s going to make our team even better? Who are we? Momentum Vastgoed is een hands-on en no-nonsense vastgoedkantoor met een beheersbare portefeuille, gesitueerd in Hasselt. Als boetiekkantoor willen we aan ieder dossier onze volle aandacht kunnen schenken. We kiezen voor complete ontzorging en begeleiding van a tot z in de bemiddeling bij verkoop, verhuur en rentmeesterschap. Wat onze portefeuille betreft, situeren we ons in het midden- tot topsegment van de residentiële markt.
06-02-2024
Ook dit jaar de Top Pro badge van Trust Local
Hoera voor onze topscore ! Voor het derde jaar op rij hoort Momentum Vastgoed bij de beste vastgoedmakelaars op Trustlocal met een score van 9,7/10. Dit wordt gebaseerd op het aantal reviews van het afgelopen jaar. Met veel trots tonen we dan ook onze Pro badge, maar even trots zijn we ook op onze "five stars" op Google waar we 4,9/5 scoren. Om op deze manier ook waardering te krijgen met enkel echte reviews: daar kunnen we alleen maar super dankbaar voor zijn ! Het is geweldig om te zien dat onze inzet en toewijding vruchten afwerpen en dat onze klanten tevreden zijn met hun ervaring. Jullie feedback betekent veel voor ons en we blijven ernaar streven om al onze klanten de best mogelijke service te bieden en samen verder Momentum te blijven creëren. We love what we do, thank you lovely clients for your support ! #Trots #Dankbaar #Klanttevredenheid #Teamwork #Vastgoedframily #Momentum
Vastgoedconsulent - Sven Verlaak - Momentum Vastgoed
11-09-2023
A BIGGER DREAMTEAM !
Met veel trots stellen wij ons nieuwste team-member voor! Welkom Sven Verlaak! We zijn trots om zo een toffe en gemotiveerde vastgoedprofessional toe te mogen voegen aan onze vastgoed-framily! Wil je meer over Sven te weten komen? Lees hier meer over hem:
28-06-2023
De zomer niet ideaal om je eigendom te verkopen ?!
De zomer niet ideaal om je eigendom te verkopen ?! De zomer is in volle gang en terwijl de meeste mensen genieten van de warme temperaturen en de startende vakantie, is het ook een topperiode om je eigendom te verkopen. Hoewel velen geloven dat het voorjaar de beste tijd is om te verkopen, biedt de zomer tal van voordelen die de verkoop van je huis kunnen stimuleren. Enkele redenen waarom de zomer het ideale seizoen kan zijn om je eigendom op de markt te brengen?
Te - koop - villa - huis  - woning - residentieel wonen - Limburg - momentum vastgoed  - immo - vast
16-05-2023
3 goede redenen waarom je nu best je eigen woning / eigendom koopt
3 goede redenen waarom je nu best je eigen woning / eigendom koopt Het kopen van een eigen woning is een belangrijke mijlpaal in het leven van veel mensen. Het bezitten van onroerend goed biedt talloze voordelen, zowel op financieel als op persoonlijk vlak. Als je twijfelt of dit het juiste moment is om een woning te kopen, zijn hier drie goede redenen waarom nu een gunstige tijd kan zijn om de sprong te wagen...
24-04-2023
“Wij verkopen alleen vastgoed waar we zelf enthousiast van worden”
Op 23/04/2023 verschenen we met het volgende artikel in Made in Limburg: “Wij verkopen alleen vastgoed waar we zelf enthousiast van worden” Met meer dan tien jaar ervaring in vastgoed (waarvan de laatste vier jaar met hun eigen kantoor Momentum Vastgoed) zijn Vincent Van Assche en Kirsten Simonaitis helemaal thuis in de laatste trends op de vastgoedmarkt. Hoe maken zij het verschil en wat kunnen zij voor jou betekenen? Na een paar dolle jaren op de woningmarkt lijken we in onzekerder vaarwater te belanden vanwege de oplopende rente, maar ook vanwege de strenge energiemaatregelen en de regels rond asbest. Vincent Van Assche: “Na de lockdown ...
Eerste deskundigen overstromingsattest erkend
04-04-2023
EERSTE DESKUNDIGEN OVERSTROMINGSATTEST ERKEND
Op 1 januari 2023 werd de informatieplicht rond overstromingsgevoeligheid ingrijpend gewijzigd. Nieuw is dat de eigenaar een overstromingsattest kan aanvragen om de overstromingsscore van het perceel (P-score) of gebouw (G-score) te actualiseren. De eerste erkende deskundigen die deze overstromingsattesten kunnen uitreiken, zijn sinds 1 april beschikbaar.
Spotto.be
17-03-2023
ONZE PANDEN VANAF NU OOK OP SPOTTO.BE
Onze panden zijn vanaf nu ook terug te vinden op het gloednieuwe en innovatieve immoplatform Spotto.be ! There’s a new kid in town! Het nieuwe vastgoedplatform: Spotto. Waarom Spotto? Is er nog plaats voor een zoekertjeswebsite in ons land? Neen. Is er nog plaats voor een ingenieus vastgoedplatform? Ja! De hedendaagse generatie verlangt naar een andere manier van zoeken en beleving staat daarin centraal. Vanuit die wetenschap is Spotto opgebouwd. Een slim platform dat veel verder gaat dan de huidige traditionele zoekertjeswebsites. Vind slim Koop slim Zoek slim Leef slim Investeer slim Ontdek zelf de voordelen op spotto.be ! Feedback? Geef ze gerust !
Wijzigingen in de onroerende voorheffing - Momentum Vastgoed
13-03-2023
WIJZIGINGEN VOOR DE ONROERENDE VOORHEFFING
Elke vastgoedeigenaar betaalt jaarlijks onroerende voorheffing. En die onroerende voorheffing ondergaat in het begin van het jaar al eens wat wijzigingen. Dit jaar onthouden we vooral de wijzigingen in vermindering voor kinderlast (niet onbelangrijk in geval van verhuur) en energiezuinige woningen. Sowieso zal de onroerende voorheffing in 2023 sterk stijgen. Dat is het gevolg van de hoge inflatie en dus de hogere indexatie van het kadastraal inkomen. Het KI zal in 2023 9,59% hoger liggen dan in 2022.
Asbestattest - asbestdeskundige - asbestinventaris - Momentum Vastgoed
11-02-2023
VANAF NU IN-HOUSE ASBESTDESKUNDIGE BIJ MOMENTUM VASTGOED
Vanaf heden kunnen onze klanten rekenen op een vliegensvlug afgeleverd asbestattest dankzij het feit dat onze mede-bestuurder Vincent Van Assche inmiddels eveneens 'gecertificeerd asbestdeskundige inventarisatie' is onder de naam 'Vivago asbestattest'. Meer weten of graag een vrijblijvende offerte voor een asbestinventaris voor uw eigendom? Surf even naar www.asbestattest-vivago.be of neem contact op via [email protected] Bij Momentum Vastgoed zijn we hands-on en willen we tijdig kunnen inspringen op nieuwe wetgeving / veranderingen en trends in de boeiende vastgoedwereld. Onze klanten verdienen een service die top-of-mind is en blijft. Daarom volgde onze beide bestuurders de nodige opleidingen die verplicht worden voor asbestdeskundigen.
asbestattest, asbest, Hasselt, Limburg, immo, vastgoed, vastgoedkantoor, immokantoor, momentum vastg
29-09-2022
HET ASBESTATTEST VANAF 23-11-2022 - BELANGRIJK VOOR DE EIGENAAR MET VERKOOPPLANNEN!
De Vlaamse Regering wil zo snel mogelijk al het aanwezige asbest in Vlaamse gebouwen en woningen, gebouwd voor 2001 in kaart brengen. Door asbest in slechte staat op te sporen en te verwijderen wil ze Vlaanderen tegen uiterlijk 2040 asbestveilig maken. Daarom wordt vanaf 23 november 2022 een asbestattest verplicht bij de verkoop van woningen en gebouwen gebouwd voor 2001. Tegen 2032 moet iedere gebouweigenaar van een woning of een gebouw gebouwd voor 2001 over een asbestattest beschikken. Bij verhuur is de eigenaar die over een asbestattest beschikt, verplicht om een kopie te bezorgen aan de (nieuwe) huurders. In gebouwen van na 2000 is het gebruik van asbesthoudende materialen verboden. Heeft u toch nog twijfels over bepaalde materialen, dan vindt u in het postinterventiedossier alle informatie over de materialen die in het gebouw aanwezig zijn. Voor gebouwen gebouwd of verbouwd vanaf 1 mei 2001 is een postinterventiedossier verplicht.
Renovatieplicht__Momentum_Vastgoed__Hasselt__Vastgoedmakelaar__immo__vastgoedkantoor
06-09-2022
WELKE IMPACT HEEFT DE RENOVATIEPLICHT OP UW VERHUURDE EIGENDOM?
Op 1 januari 2023 treedt de renovatieplicht voor residentiële gebouwen in werking. De renovatieplicht geldt niet alleen bij elke verkoop van een woning, appartement, maar ook wanneer het goed verhuurd is of zal worden. Maar wat is nu de impact op het woninghuurrecht? Kan een zittende huurder de toelating weigeren om de werken uit te voeren? Hoe zit het met compensaties voor genotsderving en huurprijsherziening? Onze beroepsconfederatie vroeg om opheldering bij Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele. Hij bezorgde een brief met nadere duiding. Op de volgende vijf vragen werd geantwoord. Belangrijk en waar men voor de volledigheid aan wilt herinneren: de verkoop van een verhuurde woning doet op geen enkele wijze de rechten en plichten van de huurder vervallen. Het huurcontract loopt gewoon verder; enkel de identiteit van de verhuurder wijzigt. Als de nieuwe eigenaar de huurovereenkomst wil beëindigen kan dit slechts door rechtsgeldige toepassing van één van de opzegmogelijkheden voorzien in het woninghuurrecht. Voor de huurcontracten afgesloten voor 1 januari 2019 geldt de in essentie gelijkluidende bepaling uit artikel 9 van de Woninghuurwet.
Vastgoedmakelaar - vastgoedkantoor - vastgoed - immo - immokantoor - Momentum Vastgoed - Hasselt - L
02-08-2022
WIJ ZIJN VERHUISD !
En dan zijn de sleutels bij overhandiging opeens voor onszelf… Tijd voor een nieuw hoofdstuk! Wij zijn verhuisd naar de kleine ring in Hasselt, meer bepaald naar het adres: Thonissenlaan 18/2! In de nabije toekomst zullen er nog verbouwingswerken volgen in het tweede gedeelte van ons handelsgelijkvloers. Maar vandaag zijn wij al enorm tevreden met ons veel ruimer, gezellig en smaakvol afgewerkt kantoor. Wees vanaf heden dus hartelijk welkom op ons nieuw adres. De koffie staat al voor u klaar! Time for a new chapter and more momentum. Let’ g(r)o(w)!
Isa Winters - Stagiair-vastgoedmakelaar - Momentum Vastgoed - Hasselt - Limburg
01-08-2022
HOORAY FOR OUR NEW TEAM-MEMBER !
Met veel trots stellen wij ons nieuwste team-member voor! Welkom Isa Winters! Wij zijn super blij om aan ons team zo een veelbelovende (stagiair-) vastgoedmakelaar en straffe madame toe te mogen voegen! Wil je meer over Isa te weten komen? Lees hier meer over haar !
Vacactue - stagiair-vastgoedmakelaar - regio Limburg - Momentum Vastgoed
13-06-2022
VACATURE: Stagiair-vastgoedmakelaar regio Limburg
Do you breathe real estate and are you ready to enter the market with unseen momentum? Are you the one who’s going to make our team even better? We are hiring! Who are we? Momentum Vastgoed is een huiselijk, hands-on en no-nonsense vastgoedkantoor gevestigd te Hasselt. Het wordt bezield door Vincent Van Assche en Kirsten Simonaitis, beide gepassioneerde en ervaren erkend-vastgoedmakelaars. Samen hebben zij een ijzersterke juridische achtergrond en zijn ze geboren verkopers. Ze creëren voor hun klanten keer op keer het momentum om zo succesvol mogelijk te bemiddelen in een verkoop en gelijktijdig de koper bij te staan in een zorgeloos koopproces.
Vacature erkend vastgoedmakelaar Momentum Vastgoed
13-04-2022
VACATURE: Ervaren erkend-vastgoedmakelaar regio Limburg
Do you breathe real estate and are you ready to enter the market with unseen momentum? Are you the one who’s going to make our team even better? We are hiring! Who are we? Momentum Vastgoed is een huiselijk, hands-on en no-nonsense vastgoedkantoor gevestigd te Hasselt. Het wordt bezield door Vincent Van Assche en Kirsten Simonaitis, beide gepassioneerde en ervaren erkend-vastgoedmakelaars. Samen hebben zij een ijzersterke juridische achtergrond en zijn ze geboren verkopers. Ze creëren voor hun klanten keer op keer het momentum om zo succesvol mogelijk te bemiddelen in een verkoop en gelijktijdig de koper bij te staan in een zorgeloos koopproces.
Nieuws - news - Momentum Vastgoed
10-02-2022
Wijzigingen EPC van kracht op 1 april 2022
Recent waren er opnieuw een aantal belangrijke veranderingen rond het EPC. Sinds 1 januari 2022 mag je bijvoorbeeld bij verkoop enkel nog EPC’s gebruiken uit 2019 of recenter. Goed nieuws kwam er in de vorm van de mededeling dat de EPC-score niet langer vermeld moet worden op immoborden. Daarnaast liggen er op korte termijn nog een aantal andere wijzigingen in het verschiet. Ondertussen weten we met zekerheid dat die op 1 april 2022 van kracht worden. Vanaf dan zal er ook een EPC nodig zijn (1) als er geen publiciteit wordt gemaakt, (2) bij het vestigen van een erfpacht en (3) voor het vestigen van een opstalrecht. Er is geen bijzondere overgangsregeling voorzien. Voor lopende transacties zal men dus evengoed een EPC moeten laten opmaken. Lees onderaan verder.
Momentum_Vastgoed__Hasselt__Genk__Diepenbeek__immo__vastgoedmakelaar__vastgoedkantoor__gratis_schatt
16-02-2021
BIG NEWS !
Ook in 2021 zijn wij helemaal klaar voor een hands-on en no-nonsense jaar! Klaar voor 'the next step' en om meer momentum te creëren, dit met een aangekocht bedrijfspand voor Momentum Vastgoed in Hasselt! To be continued…
03-10-2020
“ Er gebeuren gekke dingen op de vastgoedmarkt ! ”
In de media hoor je het vaker en vaker en op sociale media doen soms de gekste verhalen de ronde van misnoegde kandidaat-kopers... de residentiële vastgoedmarkt werd na de lockdown stevig wakker geschud.
11-05-2020
We're back in business!
Beste klanten, Ons land lag de afgelopen weken stil door het coronavirus covid-19. Wij zijn blij dat we onze activiteiten terug mogen hernemen en zijn er klaar voor om dit op een zo veilig en vlot mogelijke manier te doen!
Momentum Vastgoed - samen tegen corona
17-03-2020
Samen tegen corona !
Beste klanten, Wegens het coronavirus covid-19, zijn wij genoodzaakt om de veiligheid en gezondheid van onszelf en iedereen waar we mee in contact komen, te bewaren. Wij sluiten daarom de deuren tot zo lang dit nodig mocht zijn, doch zijn telefonisch en per mail steeds bereikbaar zoals voordien. Het zijn rare tijden voor ons allemaal, maar dit virus mag ons niet klein krijgen. Reden genoeg dus om allemaal als individu onze verantwoordelijkheid te nemen. Stay safe & healthy !
Momentum Vastgoed 1 jaar
10-03-2020
Sip sip hooray!
Op 11 maart 2019 maakte Momentum Vastgoed zich sterk een nieuwe, frisse en vooral klantgerichte wind door het Limburgs vastgoedlandschap te laten waaien. Belofte maakt schuld. Vandaag bestaat Momentum Vastgoed 1 jaar! Met een glaasje bubbels in de hand durven we met enige trots terugblikken op enkele cijfers: 12 maanden hard werken en resultaten boeken; 64 warme aanbevelingen krijgen; 47 succesverhalen creëeren; en het allerbelangrijkste… circa 200 kopers en verkopers gelukkig mogen maken. Bij deze, cheers op jullie, onze klanten, sympathisanten, fans en ambassadeurs! In de toekomst houden we ons aan onze allereerste belofte, want iedere eigendom verdient Momentum!
Opinie__Momentum_Vastgoed__Vastgoedmakelaar__Hasselt__Genk__Limburg
05-11-2019
“Rechtstreeks te koop bij eigenaar!”
Vaak worden advertenties voor vastgoed voorzien van de, op het eerste zicht interessante, titel: ‘Rechtstreeks te koop bij eigenaar’. Met veel tromgeroffel probeert men op die manier de indruk te wekken dat de koper op deze manier een goede (lees: goedkope) zaak kan doen, want: er is natuurlijk geen professionele makelaar bij betrokken… en een professionele makelaar kost geld. Om deze misvatting uit de wereld te helpen en mede uit onze beroepservaring, hebben wij besloten hieraan enige nuancering te geven door middel van dit opiniestuk.