Makelaardij in Limburg

De Limburgers

De Limburger staat gekend als een warme, gastvrije bourgondiër met een werkersmentaliteit. Limburgers hebben een groot samenhorigheidsgevoel en zijn tolerant voor elkaar. Hun open geest en hoffelijkheid zorgen voor respect voor iedere mede-burger. In Limburg vind je vele nationaliteiten die met elkaar in harmonie samen wonen -en leven. Die harmonie zorgt voor een echte verbondenheid. In Limburg voel je je makkelijk thuis door dat unieke en befaamde Limburggevoel! 

Wonen in de provincie Limburg

Wat zijn de troeven van onze mooie provincie en wat zijn een aantal goede redenen om je er te willen nestelen?

Betaalbaar wonen 

Of u nu op zoek bent naar een bouwgrond, woning, villa, appartement, studio, penthouse: het vastgoedaanbod in Limburg is zeer ruim en betaalbaar tegelijk. Interessante vastgoedprijzen in vergelijking met de kwaliteit vind je in Limburg in groot aanbod terug. De verkoopprijzen op de Belgische vastgoedmarkt variëren sterk naar gelang de provincie. Een huis in Vlaanderen was zo in 2019 het duurst in Vlaams-Brabant en het goedkoopst in Limburg.
(Bron: https://www.tijd.be/ondernemen/vastgoed/limburg-goedkoopste-vlaamse-provincie-om-huis-te-kopen/10166159

Een regio die veel te bieden heeft

Groen

Limburg wordt niet voor niets de groenste provincie van Vlaanderen genoemd. 40% van de oppervlakte beschermde natuur ligt in Limburg. Er worden dan ook veel inspanningen geleverd op het vlak van natuurbehoud. Het Nationaal Park Hoge Kempen is hier een mooi voorbeeld van: het enige nationale park in Vlaanderen met een oppervlakte van 12.000 hectare bos en heide. Dit gebied strekt zich vooral uit over de oostelijke gemeenten (As, Bilzen, Bree, Dilsen-Stokkem, Genk, Lanaken, Maaseik, Maasmechelen, Oudsbergen en Zutendaal) en omvat uitgestrekte dennenbossen die worden afgewisseld met knappe heide, grote waterplassen en hoge toppen met de mooiste vergezichten. Maar ook de landschappen in het zuiden en noorden van de provincie bieden de nodige natuurpracht voor een zalige wandeling, denk maar aan de fruitstreek met lokale wijndomeinen en landelijke rust.

Een toeristische topper

In Limburg verwelkomen we veel toeristen. Niet onlogisch. Naast onze mooie natuur, wordt er in Limburg een uniek kader gecreëerd voor (openlucht)recreatie. Van “fietsen door de bomen“ in Hechtel-Eksel tot “fietsen door het water” in Bokrijk te Genk: de fietsliefhebber kan in onze provincie zijn hartje ophalen dankzij een fietsroutenetwerk van 2.000 km lang. Recreatiemogelijkheden strekken zich uit van Terhills Cable Park te Dilsen-Stokkem tot De Vossemeren in Lommel. De geschiedenisliefhebber komt dan weer aan zijn trekken in onze historische steden zoals Hasselt, Tongeren, Sint-Truiden, Peer, Stokkem…
De urban toets met multiculturele smaken vind je onder andere in C-Mine en Thor park te Genk of in B-Mine te Beringen. La Biomista in Genk en het modemuseum in Hasselt, zorgen onder andere ook voor een buitengewone ervaring. Cultuur troef in Limburg! 

Fijnproeverij en het stadsleven

Kies je toch niet voor wonen in de dorpsrust en connecteer je liever met het bruisende stadsleven? De levensgenieters en fijnproevers zitten in Limburg op hun plaats! Naast de sappige, ambachtelijke fruitproducten, de typische bieren en heerlijke streekgerechten, is er voor de hipsters en modefanaten ook veel te proeven!
Hippe en gezellige boetieks, conceptstores, restaurants, bistros en bars zijn talrijk aanwezig in de kernregio’s van Limburg met als hoofdstad Hasselt, ook wel de 'stad van de smaak’ genoemd (met reden). Maar ook in Genk en in het Outlet-merkendorp Maasmechelen Village staan mode en design centraal.

 

Uw hands-on en no-nonsense vastgoedpartner

Verhuis- of investeringsplannen binnen Limburg? Wenst u uw eigendom te verkopen of verhuren?
Een deskundige en eerlijke kijk op uw situatie is onontbeerlijk. Bij Momentum Vastgoed vindt u een gevarieerd aanbod aan vastgoed te koop of te huur in Limburg. Voor een vrijblijvende en gefundeerde schatting staan wij dan ook paraat. 

Zoekt u met andere woorden een hands-on partner in uw vastgoed-avontuur? U vindt bij ons een 'no nonsense' vastgoedkantoor gevestigd te Hasselt en Genk, dat actief is op de vastgoedmarkt in heel Limburg. Momentum Vastgoed is een vastgoedkantoor dat voor het kantelpunt zorgt in het verkoop- of verhuurproces van uw eigendom. Passie, ervaring en strategie belichamen ons vastgoedkantoor. Lees er hier meer over.

In onze ogen verdient iedere eigenaar Momentum Vastgoed. Check de ervaringen van eerdere klanten bij onze reviews op Google of Facebook! 

Benieuwd naar onze positieve vibes? Leer ons hier alvast wat beter kennen.

Bezoek ook zeker even onze Facebook- en Instagram- pagina's! Alle nieuwe eigendommen verschijnen er in sneak preview op onze stories! 

We breathe real estate, we create momentum !