DUITS INVESTERINGSVASTGOED

Al te vaak worden de woorden “rendabele investering” of “opbrengsteigendom” gebruikt bij de aankoop van Belgisch klassiek investeringsvastgoed.
De realiteit is echter dat eigenaar-investeerders maar een minimale effectieve opbrengst van de huurgelden overhouden en dus het beloofde rendement uiteindelijk veel lager ligt dan verwacht. Het is dan ook niet onlogisch dat de slimme investeerder zijn opties begint te herbekijken.
Gaan voor een gediversifieerde investeringsportefeuille is immers altijd een verstandige zaak. We merken sinds begin 2017 dan ook een opvallende trend op, eentje die onlangs nog uitgebreid in het nieuws aan bod kwam. Vlamingen investeren meer en meer in Duits vastgoed om te verhuren: in 2019 zal dat maar liefst voor 20 miljoen euro zijn. Opmerkelijk en ergens ook evident: we gaan er niet wonen en hebben die intentie in de toekomst ook helemaal niet, we innen enkel de huuropbrengsten en spreken over effectieve rendementen tussen de 5% en 6%.

 

Het grote verschil met de vastgoedmarkt in België, is dat er in Duitsland sprake is van een huurdersmarkt in plaats van een kopersmarkt. Merendeel van de Duitsers huren vastgoed, de overige bevolking koopt. De vraag naar huurwoningen is er dus enorm en overtreft het aanbod. Voor iedere huurwoning die vrijkomt op de mark, staan er dus gemiddeld vanaf het eerste moment, minstens 5 kandidaat-huurders klaar. Naast de grote vraag, is er nog een goede reden om in Duits vastgoed te investeren: de verhuurder kan zich zéér goed beschermen tegen de eventueel slecht betalende huurder. 

Onbekend maakt onbemind…

Momentum Vastgoed wil de Limburgse investeerder laten kennismaken met een beter alternatief voor het klassieke spaarboekje of het belgisch investeringsvastgoed. Bij ons kan u terecht voor het investeren in appartementen gelegen in het Ruhrgebied met aankoopprijzen vanaf 50.600 euro en appartementsgebouwen vanaf 350.000 euro met rendementen tussen 5,3 % en 6%

Appartementen te Radevormwald - aankoopprijzen vanaf 64.130 euro - Huurrendement 5,3 %

Wij brengen u in contact met de specialist-verkopers van volledig gerenoveerde wooneenheden die bij een effectieve aankoop, zelfs notarieel, u de eerste 4 jaar na aankoop de beloofde huurinkomsten garanderen, alsook het professioneel beheer en syndicschap voor hun rekening nemen. Hieraan zijn geen kosten verbonden. U investeert met een absolute inkomstengarantie en de belofte dat alles voor u tijdens deze periode wordt geregeld. Daarna heeft u de optie om verder samen te werken met dezelfde firma of alsnog een switch te maken.

To keep in mind:

  • In Duitsland heerst een ongezien huurklimaat, is er een tekort aan huurwoningen en is de vraag enorm
  • De vastgoedprijzen in Duitsland zijn een pak lager dan in België. Als investeerder kan je in meerdere eigendommen tegelijk investeren in vergelijking met bijvoorbeeld maar één goed in België.
  • Letterlijk àlle aankoopkosten zijn fiscaal aftrekbaar in Duitsland én indien je als Belgische verhuurder in Duitsland geen andere inkomsten geniet, dan profiteer je van gunstige tarieven.
  • De regio waar de aangeboden vastgoedprojecten zich bevinden, kenmerken zich door een sterke economie, een regio waar welvaart heerst en waar de huurprijzen van de instapklare woningen dan ook nog stijgende zijn.
  • Diversificatie van de beleggingsportefeuille is altijd een verstandige zaak. Investeren in vastgoed met een huurgarantie in de eerste 4 jaar, kan dan ook een mooie (eerste of aanvullende) investering voor u betekenen.
  • Nieuws:
    https://www.hln.be/woon/-voor-mij-een-appartement-bitte~ae98e65a/
    https://www.hbvl.be/cnt/dmf20190513_04398358/vlaming-investeert-in-appartementen-in-duitse-regio-rijnland

Alles begint met een goed gesprek en een uitgebreide, duidelijke uitleg. Er zullen zeker wel wat vragen de kop op steken en een bezoek op ons kantoor, alsook een bezoek ter plaatse aan een bepaald vastgoedproject indien gewenst, zullen al veel antwoorden kunnen bieden.

Bent u benieuwd naar dit soort investering? Wenst u graag even een afspraak op ons kantoor hieromtrent?
Contacteer ons heel vrijblijvend op 011 91 51 76.