Jaminéstraat 27, Tongeren

REF: 6142940

Jaminéstraat 27, 3700 Tongeren

€ 429.000

  • 6
  • 265 m²
  • 4

GERENOVEERD HERENHUIS MET ZUIDGERICHTE STADSTUIN: RENDERENDE OPBRENGSTEIGENDOM BESTAANDE UIT 3 VERHUURDE EN BEMEUBELDE STUDIO’S + TRIPLEXAPPARTEMENT MET TERRAS EN RUIME ZOLDER TE TONGEREN !

Vlakbij het centrum van de historische stad Tongeren vinden we dit knappe, in rustiek landelijke stijl gerenoveerd herenhuis terug. Deze locatie impliceert een centrale ligging ten opzichte van alle faciliteiten én een vlotte bereikbaarheid naar de oprit van de E313.

Dit eclectisch burgerhuis dateert uit het vierde kwart van de 19e eeuw maar onderging sinds 2000 een totaalrenovatie. De eigendom werd gestript, vernieuwd (denk aan het dak, de ramen, elektrische installatie, sanitaire leidingen, volledige interieur… ) en afgewerkt met stijlvolle en degelijke materialen. De rustiek-landelijke stijl werd doorheen het hele gebouw, inclusief tuin doorgetrokken. Bepaalde authentieke elementen werden dan ook behouden. Dit gecombineerd met de hoge plafonds zorgt ervoor dat het karakter en cachet van het geheel overal tot zijn recht komt.

Hier vindt men circa 260 m2 netto bruikbare vloeroppervlakte verdeeld over de gelijkvloerse en eerste verdieping en dus exclusief 120 m2 aan kelderruimte en 120 m2 aan zolderruimte. Vandaag is dit gebouw op het gelijkvloers ingericht met een majestueuze inkomhal, 3 verhuurde en bemeubelde studio’s (telkens met kitchenette + badkamer met douche en toilet, eigen warmwaterboiler en aparte elektriciteitsmeter), de private inkomhal en traphal naar de verdere woonst met eerst een ruime gelijkvloerse slaapkamer / bureel met zicht op de tuin en apart toilet, de toegang naar de (volledig gewelfde) kelder en de uiterst ruime wasplaats met douchecel, toilet en inbouwkasten.

Via de authentieke, houten trap betreed je de eerste verdieping. De knappe parketvloer werd hier over de volledige verdieping doorgetrokken. Hier bevinden zich 2 zeer ruime slaapkamers (waarvan één met een volledige wand inbouwkasten en één met toegang naar het ruim terras), de zeer knap ingerichte badkamer uitgerust met ligbad, toilet, dubbele wastafels met toebehoren en ingebouwde accessoirekast, de hal met ingebouwde bergkast, de stijlvol ingerichte woonkamer met balkon en de ruime, ingerichte keuken.

De traphal leidt verder naar de nog in te richten zolderverdieping van maar liefst 120 m2. De mogelijkheden betreft uitbreiding van dit woongedeelte zijn zeker uitgebreid dankzij de nokhoogte van 6,5m.

Ook bij de buitenzijde mag zeker even worden stil gestaan. De ommuurde stadstuin werd destijds door een tuinarchitect aangelegd met leuke elementen zoals bakstenen vloer in visgraat, charmante tuinornamenten zoals een fontein en de beplanting en het vroegere bakhuis zorgen verder mee voor de idyllische uitstraling.

Deze eigendom biedt bakken potentieel.

Bent u investeerder op zoek naar een meer dan rendabele opbrengsteigendom? Bent u ondernemer op zoek naar een pand dat herbestemd kan worden (mits verkrijgen van de nodige vergunning) naar kantoorgebouw / gebouw voor vrije beroepers? Bent u de bewoner die op zoek is naar een zeer ruim en prachtig ingericht herenhuis?Wellicht is deze eigendom dan een match. Meer weten betreft de huuropbrengsten / graag extra info of een bezoek ter plaatse gewenst?


EPC-scores: Bus 1: 425 kWh/m2j (label E) - Bus 2: 605 kWh/m2j (label F) - Bus 3: 403 kWh/m2j (label E) - Bus 4: 478 kWh/m2j (label E)

Contacteer ons op +32 11 96 51 76 of mail naar info@momentumvastgoed.be

Uw expert

Kirsten Simonaitis

Kirsten Simonaitis

011 96 51 76

Details van het pand

Financieel

Prijs
€ 429.000
Beschikbaarheid
In onderling overleg
Onder BTW stelsel
nee
Kadastraal inkomen
€ 1.155
Opbrengsteigendom
ja

Ligging

Ligging
Centraal

Comfort

Intercom
ja
Branddetector
ja
Air conditioning
ja
Aansluiting water
ja

Gebouw

Constructie
Gesloten
Bouwjaar
1850
Renovatiejaar
2000
Verdieping(en)
4

Terrein

Perceel opp.
265,00 m²
Tuin
ja

Energie

EPC
403 kWh/m²
EPC klasse
E
Type ramen
Hout
Dubbel glas
ja
Elektriciteitskeuring
Ja, niet conform
Verwarming
Stookolie

Technieken

Elektriciteit
ja
Telefoonbekabeling
ja

Garages / parking

Garages / parking
nee
Binnenparking
nee
Buitenparking
nee

Indeling

Zolder
120 m²
Kelder
120 m²
Slaapkamers
6
Slaapkamer 1
37 m²
Slaapkamer 2
29 m²
Slaapkamer 3
28 m²
Slaapkamer 4
22 m²
Slaapkamer 5
20 m²
Badkamers
4
Badkamer
15 m², type: Ligbad
Toiletten
6
Terras
ja
Balkon
ja
Hal
17 m²
Wasplaats
15 m²
Bureau
ja
Woonkamer
30 m²
Keuken
15 m², Geïnstalleerd
Berging
ja

Stedenbouwkundige informatie

Bestemming
Woongebied
Bouwvergunning
ja
Verkavelingsvergunning
nee
Voorkooprecht
nee
Dagvaarding
Geen rechterlijke herstelmaatregel of bestuurlijke maatregel opgelegd
Vonnissen
nee
G-score
D
P-score
D
Watergevoelig openruimtegebied
Nee

Downloads

Schatting Hou me op de hoogte